• Östersjömara i ny tappning

Redan den 28:e maj startar Maran kommande år, 2008. Mörkare och kallare…
Den stora nyheten är dock ”pitstop” där båtarna går i hamn under en viss tid, sex timmar för större båtar och fem timmar för mindre båtar.
Banan är också lite kortare, antagligen för att locka fler deltagare, nu ca 300 Nm.

Banan sträcker sig enligt följande:

bild-2.png

…”pitstop” stavas väl med ett ”P”?

Noterbart är också för alla IRC-anhängare att det i inbjudan står ”Resultat redovisas enl. LYS, ev IRC

Läs mer på ostersjomaran.nu

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

0 svar på • Östersjömara i ny tappning

  1. Björn Wennerström skriver:

    Att seglingen är flyttad till maj är en _mycket_ bra nyhet! Tidigare har den ju alltid krockat med Sandhamn Open, vilket för oss havskappseglingsintresserade i Stockholmstrakten har betytt att vi istället för tre kappseglingar om året bara kan vara med i två!

    Men den där pitstoppppp idén och att halvera banan gör det hela lite väl enkelt :-( Visst fler deltagare säkert men ett urvattnat koncept

  2. Peter Gustafsson skriver:

    Live väl enkelt. Det är till att ha höga krav på svårighetsgrad. På samma sätt är ju VOR också mesigt med stopovers :-)

    Bedömningen är att det blir mer race och mindre strapats på detta sätt.

    Får se hur många som orkar/kan driva sina båtar till 100% under ett sånt här race.

  3. Om det är för enkelt eller inte går väl alltid att diskutera. De som seglat tidigare och överlevt tycker naturligtvis att detta är för enkelt, medan vi som inte startat tidigare kanske tycker detta är kul. Man kanske skulle ställa upp med Tango…

    13 båtar redan anmälda.

Lämna ett svar till Peter Gustafsson Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.