• ÅF Skärgårdsbanan

Nu har jag suttit och pillat på Eniro Kartor för att plotta in ”skogsbanan” på ÅF Offshore race. Den finns här >>>

Linjen är bara en markering för att det ska vara lätt att följa. Rundningspunkterna är inte utsatta exakt enligt GPS-kordinater. Så nu är det bara att sätta er och studera. 40,0 Nm blev det. Det kan ta tid för en mindre båt som startar runt 12 att ta sig ut till Sandhamn. 4,7 knop i snittfart krävs för att en båt som startar 12.00 ska hinna ut till 20.30 som är den tid som verkar gälla vid eventuell omstart.

Det här inlägget postades i Kappsegling och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på • ÅF Skärgårdsbanan

  1. Linus S skriver:

    När vi startade på lördagkvällen från Bosön på Roslagen Sea Race så tog det lång tid att sig ut till Kanholmsfjärden. Vi tänkte samma sak som dig att det blir svårt att hinna ut i tid. Och vi småbåtar ska starta sist också. Vi håller fem knop för motor så kanske blir motorgång hela vägen i värsta fall? Om man behöver hålla 4,7 knop i snitt.

    Undrar hur placeringen räknas om halva fältet hinner men inte resten? Känns ju som de där 10% är rätt körda från början.

    / Linus
    Tem Räknäs

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.