• Per Sandberg segrade i Nävekvarn

På pingstafton seglas enligt tradition kappseglingen Pingstregattan i Nävekvarn. De senaste åren har deltagarantalet stigit bra, som på flera andra håll. Men i år kraschade den kurvan. Endast 11 båtar kom till start. Är det det sämsta någonsin? Det är nästan en halvering mot förra året då det var 20 startande. Samma i Trosa för några veckor sedan där det bara var sex båtar på startlinjen mot 17 för två år sedan. På Broken förra helgen startade 10 jämfört med 15 förra året. Vad händer? Är det för kallt? Tittar man på startlistorna för Nyköping och Nävekvarn finns inte en enda OxSS-seglare med. Bedrövligt!

Jag tycker det är extra tråkigt med deltagarantalet med tanke på all tid jag lägger ner på att försöka öka detsamma.  – Det är aldrig för sent att ge upp!

De elva tappra deltagarna fick trots allt en fin och trevlig segling. Det blåste bra och solen sken, i alla fall till en början.
Segrare blev inte helt oväntat Per Sandberg, Rival 22 Winny, som därmed gick upp i täten i Sörmlandskustens SRS-cup, vilket han för övrigt snabbt meddelande via Facebook :-) Grattis Per! Men jag hoppas Det står Tango överst om ett par veckor när Sörmlandsregattan avgjorts!

Tvåa blev en östgötabåt i form av IMX 40 FoXy Lady och trea ytterligare en Rival 22, hemmaseglaren Fredrik Yngwe.

pingst_15_totalt

Klicka för större bild!

De två sista båtarna på listan borde enligt mig ha DNC i stället för DNS i resultatlistan då de enligt uppgift inte deltog.

NqBK >>>

Sörmlandskustens SRS-cup by Doyle >>>

 

 

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på • Per Sandberg segrade i Nävekvarn

  1. Ola Lindén skriver:

    Hej Niklas . Det var 17 anmälda båtar, de som står på listan är de som kommit till registreringen , betalt anmälningsavgift, men kom inte till startlinjen.
    Jag tycker att de skall ha DNS då . är det fel?

    • Niklas skriver:

      Vad det står i själva resultatlistan har kanske inte så stor betydelse. DNC eller DNS.
      Dock i beräkning av SRS-cupen kan det spela en viss roll.
      Enligt kappseglingreglerna är DNC=did not come = kom inte till startområdet.
      DNS=did not start = startade inte.
      För säkerhets skull har jag kollat detta med kunnigt folk inom SSF och fått svaret att det är så att man ska vara i närheten av startområdet strax innan start för att räknas som DNS i stället för DNC.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.