Båtkoll i Trosa hamn 20220627

gästhamn

 

Här är dagens båtkoll, eller…bilderna är från sent i går kväll, men jag antar att det va samma båtar vid bryggan på morgonen. Själv åker jag ju till jobbet klockan fem så det är lite tungt om jag ska gå en promenad innan det. Då får det bli en sen runda i stället. En snygg båt i form av Linjett 37. Presenterades 2007, design Mats Gustavsson.

En något klumpigare farkost, en Southerly 420. Brittisk-byggd båt med fällköl, designad av Rob Humphreys. Det här långt till vattnet från sittbrunnen…

En Bavaria som ser lite annorlunda ut. Lite annan färg och dekor kan göra mycket på en båt. Bavaria 37 Cruiser, från 2005.

Även detta är en båt som fått en ny kostym. En gammal Dehler db I som har piffats till med ny färg, rutor i friborden, och ett jättepeke i fören, därav att den backat in till bryggan. På Sailguide står det inte vem som ritat båten, men jag antar att det är van de Stadt. Den kom i början på 80-talet, och hade en hel del framgångar på tävlingsbanorna. 1980 vann Dehler db I – LUV 3/4-ton-VM.

Ytterligare en framgångsrik gammal IOR-racer, X-102. Niels Jeppesen 1981. Och 1981 vann X-102 – Soldier Blue 3/4-ton-VM och året därpå segrade X-102 – Lille Du.

 Och så en lite mindre båt, Aphrodite 29 säger jag att det är. Men efter som den har tysk flagga så skulle det ju kunna vara en Hanse 291 då Hanse tog över tillverkningen efter Rex marine 1993. Carl Beyer är designer.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.