Båtkoll i Trosa hamn 20220629

24 segelbåtar idag på morgonen. Och den här familjen låg och sov på bryggan och blev lite tjuriga på mig när jag kom och störde.

Hela 24 båtar, men det blir inte så många bilder. Jag måste hinna med lite annat inför Gotland Runt-starten på söndag. Kanske kan det bli något inlägg inför den tävlingen idag också.

Dagens första båt kommer väl nästan direkt från varvet…en ny Arcona 385. Presenterades hösten 2020, men har ganska mycket gemensamt med 380.

En Hunter 340 från 1997. Den tredje Hunter-båten i sommar.

Här är en båt med lite mindre boende-utrymme, men kanske mer seglingskänsla. En Safir. Design Göte Berg i slutet på 70-talet.

1981 knåpade Olle Enderlein ihop denna något udda Hallberg Rassy-model. Hallberg Rassy 94.

Även denna båt är en lite udda model. Vid en snabb anblick ser det ut som en Marieholm 26, och det är det ju nästan. 1982 blev Marieholm 26 lite högre och därmed lite bättre utrymme under däck, och så fick den namnet Marieholm 261. Design Tord Sundén.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Båtkoll i Trosa hamn 20220629

  1. Kenneth Ahlfors skriver:

    Vi, segelbåten Tango(Linjett 35) är på väg mot Trosa och kan rapportera lätt algblomning i ytvattnet i Södertäljeleden

  2. Gudrun Andersson skriver:

    Hej! Vad roligt att se vår båt Marieholm 261 på bild! Det är en fantastiskt fin båt och rolig att segla. Tidigare hade vi folkbåt så det blev ett lyft med ståhöjd i båten när vi skaffade ”Albacore” för 13 år sedan. En annan positiv sak är att djupgående bara är 1.25 vilket gör att vi kommer in nästan överallt. Nu har vi varit i Stockholms skärgård 4 veckor och är på väg hem. Hälsningar Gudrun och Göran från Västervik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.