Båtkoll i Trosa hamn 20230617

En tidig morgon i Trosa Hamn. Jag hade svårt att sova i morse och min morgonpromenad startade halvsju. Då var det 15 grader och en lätt nordlig vind. Nu vid 10-tiden är det 27 grader, och jag har dragit ner persienner och gardiner för att hålla värmen ute.

 

En stålbåt med tysk flagga. Okänd modell var jag på väg att skriva. Men, med lite detektivarbete har jag funnit vad det är. Den har ju AIS och då kan man se bilder på Marinetraffic. Där fanns en bild med segelnummer. Så jag googlade på numret och namnet Germane och fann en resultatlista från North Sea Regatta 2019, och modellen är en Glacer 40.

 

Ytterligare en tysk stålbåt. Men denna hittar jag inga uppgifter på. Strax under 40 fot kanske.

Och ännu en båt med tysk flagga i aktern. En liten First 25.7. Groupe Finot står för design, och året var 2004. Den här bilden är från i onsdags, och så även nästa.

 

Denna är enkel, det står ju Sweden Yachts 370 i fören, men jag hade nog listat ut det ändå. Design Peter Norlin 1993.

 

Och sist idag ett par Bavaria-båtar. Närmast en Bavaria Cruiser 34, och jag såg att den har Trosa BK-flagga i masten. Bakom ligger en Bavaria Cruiser 40.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.