Båtkoll i Trosa hamn 20230618

Det regnar! Ja, jag trotsade regent och tog en runda i hamnen idag också. Men jag ”fuskade” lite och tog bilen för att inte bli allt för blöt. Det är första gången sedan 3:e maj som det regnar här.

Söndagen bjöd på många båtar i hamnen, 16. Och väldigt många ovanliga modeller. Flera som jag inte sett tidigare. Men denna har jag sett förut. Det är en ”R8″ med namn Asago från 1908, design Johan Anker.

 

Denna blåa båt tog ett tag att identifiera. Men med lite tur så har jag funnit att det är en gammal Dufour 2800 med påbyggd ”doghouse”. Modellen kom 1977 och är förstås designad av Michel Dufour. Även om jag inte stött på denna tidigare är det tydligen an vanlig båttyp på andra ställen. Det lär ha tillverkats i 1300 exemplar.

Det här ser väl de flesta att det är en Winga. Det är en Winga Queen. 1983 kom denna och såldes även med ketch-rigg, det vill säga två master.

Och denna ser väl nästan alla att det är en Maxi. Men en lite udda modell. Jag tror att det är en Maxi 35. Kom 1988 och byggdes i 10 exemplar. Jag har inte hittat nån info, men skrovet skulle kunna vara samma som Mixer.

Den här är inte lika ovanlig. Snarare tvärtom. Och visst är det väl två av samma, Najad 34, även om de ser lite olika ut. Olle Enderlein 1972.

 

 Här har vi en annan gammal klassiker. De kan ju se lite olika ut, B 31. Design Bruno Boström i början på 70-talet.

 

Det här är en Corsair, och jag tror att det är en Corsair 27.  Ian Farrier står som designer och det var 1986 som den kom. Nederländsk flagga i aktern.

 

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.