Inbjudan Askö Runt 2023

Tango22081312 augusti seglas Askö Runt. Det kan tyckas långt dit, men sommar och semestrar går snabbt. Så planera in, och anmäl dig redan nu till Askö Runt.

https://sodertaljebs.se/seglingsresultat/

Det är Södertälje Båtsällskap som arrangerar Askö Runt, och tävlingen utgår från Fifång där start och mål sker strax utanför Södra Viken.

För de som gillar gemenskap så går man naturligtvis ut redan på fredagkvällen och umgås med andra seglare. Men efter som starten sker så sent som klockan 12 så hinner man ut till start på lördag morgon. I alla fall om man utgår från Trosa.

Banan är cirka 17,5 Nm och går naturligtvis runt ön Askö och lite till… https://kartor.eniro.se/m/IBgvq

Passagen genom Bokösundet är alltid en upplevelse. Troligen är det medvind där då arrangören väljer banriktning för tt undvika kryss där. Med många båtar kan det bli en skön upplevelse med många färgglada spinnakrar.

Enligt info från arrangören är prisbordet i år större än på länge.

Det här inlägget postades i Evenemangsinbjudan, Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Inbjudan Askö Runt 2023

  1. Anna skriver:

    Hoppas att många anmäler sig. Vi hade en väldigt trevlig Asköruntdag som publik förra året när vi följde racet genom Bokösundet där det går att välja två vägar. Alltid kul att se vilken väg som ger bäst resultat.
    Bilder från förra årets race går att se här:
    https://fargaregardsanna.wordpress.com/2023/07/19/asko-runt-sailboat-race-in-trosa-archipelago/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.