Båtkoll i Trosa hamn 20230718

49 segelbåtar idag, och som synes på bilden ovan, en hel del motordrivna fartyg. Det fanns nån enstaka plats kvar när jag promenerade förbi på bryggan strax efter 6 på morgonen. Men det finns de som är morgonpigga. Såg en båt segla ut ur hamnen strax innan jag kom till bryggan. Motorbåten på bilden är en Versilcraft 77. 25 meter lång. Båten är hemmahörande i Strängnäs och den kan ses på TV… Om man ser på Östnytt så brukar det vara en bakgrundsbild över Mariefreds hamn där denna båt ligger.

En X-332 med tysk flagga i aktern. Design Niels Jeppesen och den kom redan 1994, men håller fortfarande. En bra allroundbåt med fina kryssegenskaper.

Här är en annan båt som jag tror går fint på kryss, Eloge 38, Lennart Gustavsson 1986. De sex första byggdes i Sundsvall, sedan har ett antal byggts i Motala.

Här är en lite äldre model med Paul Elvström som designer. Nordisk familjebåt, eller kort och gott NF.

Den här tillhör knappast kategorin fina kryssbåtar. Det är en Fisher 31, tror jag. Och för några dagar sedan låg här en Fisher 34.

Denna Polca 28 har legat i hamnen i en vecka nu, så det är väl dags att den får vara med på bild. En 70-talsbåt, design Ingvar Carlsson.

Och så måste jag ju ta med denna Nauticat 33 som är den nionde i hamnen i sommar. Och denna måste vara en av de första Nauticaterna. Det är trämaster på den. Mer historia här om båten >>

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.