Båtkoll i Trosa hamn 20230724

Måndag morgon och spegelblankt på vattnet vilket var ett tag sedan. Kyligt även idag och regnet är nära. Och bara 29 segelbåtar. Det fanns på morgonen väldigt gott om plats. Är alla semesterfirare i medelhavsvärmen? Runt ”Smörbyttan” på bilden brukar det vara packat så här års.

Lite färg kan göra stor skillnad. Det här är en Beneteau Oceanis 34, och jag tycker den ser mycket trevligare ut i denna färg på skrovet än vit. Men det är ingen snabbseglare. 50 kvadratmeter segelyta på 5,7 ton enligt Sailboatdata.com, är lite tunt. 2008 kom den och det är Groupe Finot som står för design.

Denna model har varit med tidigare, Eloge 38. Tar dock med denna för att jag har lite koll på just denna båt, Euphori. På 80- och 90-talet deltog den på Gotland Runt runt tio gånger och placerade sig oftast rätt bra. 1992 blev det en 3:e plats i klass DH-A2 efter TwoStar 36 Möbelland och Wasa 38 Älde.

En Wasa 420 från 1987. Design Leif Ängermark som alltid när det är Wasa-båtar. Och den är byggd i Södertälje.

Ytterligare en Wasa-båt. Wasa 55 från 1975. Design Harry Becker och Leif Ängermark. Salsa heter den för övrigt.

Och så denna lilla båt med en jätteöverbyggnad. Har ingen aning om vad det är. Ser ut att vara rätt liten, typ 8 meter. 70-tal? Fast den kan vara nyare då den ser rätt välskött ut.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.