Båtkoll i Trosa hamn 20230728

Många motorbåtar på rad i ån. Och flera stora i inre hamnen där det på Fina Fisken är uppträdande i helgen med olika artister. Men totalt sett gott om lediga platser. 30 segelbåtar idag, att jämföra med samma tid förra året då det var 55-60 båtar med mast och packat runt smörbyttan längst ut på piren.

Shipman 28 är ju ingen ovanlig båt. Men det här är faktiskt årets första i hamnen, och då har det nu passerat 403 olika modeller. Olle Enderlein är designer, 1969.

Ytterligare en båt från Olle Enderleins ritbord. OE 32.

Årets första Passad, och som ofta kommer båtarna i ”flock”, för det låg idag två Passader i hamnen. Erik Liedstrand 1975.

Kan en båt bli mindre? ;-) Vet inte vad det är, men skulle inte förvåna mig om de sätter en Nederländsk flagga i aktern.

Förra året sågs 9 stycken Albin Delta i hamnen. I år är de färre. Denna är den tredje. Design Peter Norlin 1983

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Båtkoll i Trosa hamn 20230728

  1. Anna skriver:

    Ska hålla koll efter den gula OEn om den seglar söderut. Skulle vara kul att se segelnumret och se om den är från samma tid som Trosa OEarna från sent 70tal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.