Båtkoll i Trosa hamn 20230730

En molnig morgon, och det kom några regnstänk precis innan jag klev ur sängen. På just denna del av bryggan ser det fullt ut, men det fanns många lediga bojar idag.

Jag börjar med denna Bavaria 42 Cruiser från 2004. Mycket prylar. Solceller så det skulle räcka för min elförbrukning i lägenheten…En badbrygga som är den längsta jag sett….

Sedan tar vi denna lite mer sportiga båt. En Contessa 35, designad Doug Peterson. Racingversionen vann One Ton Cup 1974. Båten som är länkad på Sailboatdata är just 1-tonnaren Gumboots.

Det här är årets första Comfort 30. Kenneth Albinsson står ofta som konstruktör. Men skrovet lär ju vara detsamma som Joker som Rolf Magnusson designade. Namnet på just denna båt är för övrigt Caramba. Är det möjligen samma Caramba som för ett antal år sedan fanns på Trosa Båtklubb?

Från Joker härstammar ju också Balladen, och detta är också årets första Ballad.


En sån här tror jag inte jag sett förut. Det är en liten Becker 22. Design Harry Becker, 1974. HÄR finns en artikel om båten skriven 1974. 40 000 kr fick man betala för en sådan båt 1974.

Men vad har vi här då? Nån som vet?

Här har vi en britt på besök. En Contest 40 S, designad i början på 90-talet.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Båtkoll i Trosa hamn 20230730

  1. Johan Pettersson skriver:

    Den blåa ser ut att vara en Mystery 35

  2. Kenny S skriver:

    Sällan man ser halvtonnare som Ballader, Comfort 30, Scampi, Maxi 87 osv nu för tiden. Dom har ju tillverkats i 1000+ serier men var håller dom hus? Fortfarande på land? Första ägarna för gamla? Yngre vill troligen ha nyare. Synd då man får mycket båt för pengarna, billigt sätt in i hobbyn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.