Båtkoll i Trosa hamn 20230811

En lugn morgon, 11 grader, men nästan vindstilla. Några regndroppar föll lite senare på morgonen, men det ser ut att stabiliseras lite under dagen. Vattnet är fortfarande högt och det är på sina ställen ordentligt blött på hamnområdet.

Årets första Nauticat 32, eller möjligen 321. Design Kaj Gustafsson 1990.

Och så besök av en gammal Swan 40. Design Sparkman & Stephens 1970.

Omega 36 har inte fått synas på bild tidigare i år. Ändå är det en förhållandevis vanlig syn i hamnen. Detta är den femte 36:an. Design Ron Holland 1985. Ron Holland är ju född i Nya Zeeland men verkade mest i USA och numera i Kanada.

Även Luffe 37 har synts i hamnen flera gånger i år, men inte fått vara med på bild om jag har koll på min statistik. Redan 1979 sjösattes den första. Design Oluf Jorgensen/Bent Juul Andersen.

I morgon lördag kan det hända att jag inte hinner med nån båtkoll. Det är tävlingsdag och Askö Runt med start kl. 12 ute vid Fifång. Tango tas upp i eftermiddag och botten ska få en översyn. Sedan hoppas jag på många deltagare och gott om åskådare.

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Båtkoll i Trosa hamn 20230811

  1. Anna skriver:

    Har det kommit någon startlista för Askö runt ännu? Vi i publiken är nyfikna på vilka båtar vi ska hålla koll på mer än Tango :)

    • Niklas skriver:

      Nix! Har inte sett nån startlista. Vet att X-35 Sedna med Torbjörn Blomberg och Albin 78 Susanna med Jan Lindmark o Hasse Lundén, båda från Trosa, kör. Jag tror att en First 32 Jazz med Peter Wikström från Trosa också är med. Troligen seglar Dehler 29 Gryffindor också. Har sett på marinetraffic att Wasa 34 Ezmeralda och First 40 Tjaukle ligger vid Fifång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.