Raymarine 2star 2024 | Startgrupp 1

Nu är det dags! På söndag går starten och det är 46 båtar på listan. Jag har fått gruppindelningen, även om den är preliminär. Vissa ändringar kan ske, och jag misstänker att en och annan båt på listan inte kommer till start. Knepigt är det också att jag inte har koll på hela besättningarna. Det kan ju påverka in del vem som är ”co skipper”.

Vädret nästa vecka ser ut att bli lugnt. Max 6 meter per sekund och mest öppna bogar. Nordostligt vridande till sydost på söndag. Sydostligt på måndag och det ser sedan ut att fortsätta runt sydost de följande dagarna. Svaga till måttliga vindar. Så stora undanvindssegel kan vara bra att ha.

Som vanligt tänkte jag göra en genomgång av startgrupper och favoriter. Men jag är lite mindre insatt i år, och det är lite knepigare när jag inte har koll på hela besättningen som sagt.

2star24_grupp1

Startgrupp 1 har jag rankat som bilden ovan. Det är svårt att placera deltagarna i denna grupp. Det finns ju duktiga och meriterade seglare i alla team. Men jag har valt J/80 Yachti överst på listan. Per och Claes Svahn är ofta med högt upp och den lätta båten med gennaker borde trivas bra i de kommande vindarna. Dehler 29 Funny med Christer Björk och gissar jag Åke Wikström vill säkert också vara med i toppen, men de vill gärna ha mer kryss.

Atao! slog ju till med seger förra året, men vem seglar med förutom Pernilla Uhlin? Förra året seglade Pelle Lindell ombord, och han känner båttypen väl och är också en rutinerad kappseglare.

Nirvana och Alapocas är också båtar som brukar vara med och slåss i toppen. Men de kanske vill ha mer vind. Nirvana kan dock ha fördel av sin långa vattenlinje jämfört med konkurrenterna.

Kommentera gärna vad ni tror, och om ni har koll på saknade besättningsmedlemmar i listan.

Jag hoppas att jag hinner ett till inlägg idag.

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Raymarine 2star 2024 | Startgrupp 1

  1. Jan Fogelberg skriver:

    jag saknar möjligheten att rösta på klasserna :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.