Raymarine 2star 2024 | Startgrupp 3

Fredag kväll och jag fortsätter min genomgång av deltagarna inför årets Raymarine 2star. Väderprogonerna är liknande igår. Hyggligt varmt, lätta till måttliga vindar. På söndag nordost vridande till sydost. Till en början kanske upp mot sju meter och som ofta, vid Visby lättare vindar. På måndag ser det ut att bli runt sydost och på tisdag även då sydostliga vindar. Men det ser ut att snurra runt lite framåt onsdagen. Kanske kan det bli lite motvind innan fältet hinner upp till Oxelösund igen. Mest soligt, men nån regnskur och kanske lite dimma.

Startgrupp 3 är lika svårtippad som de tidigare grupperna. Jag känner mig dock säker på att Elan 40 Unplugged hamnar sist på min ranking och jag tror att Elixir, Aniara och Unplugged gör upp om de sista platserna. De andra sju slåss om pallplatserna. Det är faktiskt så att de sju första teamen har minst en pallplats vardera.2star24_grupp3Men min favorit är helt klart Arcona 340 Tiki Minos. Med sju vinster på 12 starter är de i en klass för sig statistiskt, och de brukar gå bra i de flesta väder.
Rebellion överraskade mig lite förra året. Och med mycket öppna bogar i prognoserna så antar jag att de hänger med bra i år också.
Klubbkompisarna på Farr 30 Consensus sailing team har börjat året bra och med nya segel ombord tillhör de säkert toppen. Fjärde plats förra året och med betydligt lägre SRS så kan de nog bli farliga även i år.

Bakom finns dock flera som kan vara med och utmana toppen.

 

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.