Raymarine 2star 2024 | Mål Visby

Första etappen är i princip avklarad. När jag börjar skriva detta är det 10 båtar kvar på banan, men de flesta tar sig in medan jag skriver.
Jag tror etappen blev som väntat vädermässigt. Jag har inte helt koll, men nån form av bidevindsbog ner mot Gotland. Jag fick en känsla av att de som seglat in bet västligare än de andra hamnade i tunnare vind först. Båtarna på östra kanten höll högre fart längre. Och senare lättade det ur närmare Visby vilket var väntat. Det blev väl ett och annat slag också för vissa båtar.

TrackTrack är inte att lita på alls. Där är det inte mycket som stämmer. Har hört att det är nån bugg på IOS, men det visas en hel del fel även på min Mac-dator. Inga korrigerade tider när man väljer vyn över klasser till exempel.

Men jag har hygglig koll ändå.

Arcona 435 Carma blev först i mål några minuter innan 20 på kvällen. Strax efter kom 12:an Princess Svanevit in till Visby och sedan strömmade båt efter båt in mot hamnen.

I startgrupp 5 har nu alla båtar kommit i mål, och preliminärt har Sinergia 41 Krasotka tagit spiken. Krasotka seglas av Fredrik Filander och Marcus Molander. En ganska stor överraskning för mig. Jag är också lite fundersam kring SRS-talet i startlistan, 1.111. Är de anmälda utan undanvindssegel? Här är mätbrevet som är publicerat på SSFs hemsida.
Över 20 minuter efter på andra plats är First 40 C-me med Håkan Grönvall och Mattias Gustafsson, och trea är min favorit J/121 Jolene med Fredrik Rydin och Johan Tuvstedt.

Arcona 435 Carma som kom föst i mål ligger fyra och Princess Svanevit är sjua av åtta startande.

I startgrupp fyra är i skrivande stund nio av tio båtar i mål. Bara X-35 Pixie är kvar på banan och tar nog sista platsen. Här är det preliminärt favoriten SunFast 3600 Groovie med Karl Jungstedt och Martin Rylander som knipit segern. Nio minuter bakom ligger Figaro II Who Walley Rapide med ungdomarna Olof Holmberg och Simon Granath. Trea är Pogo 36 Boxer med Mats Victorin och Anders Frisk.
X-35 Sedna och Figaro III Tutalör hade dock ingen bra dag och ligger just nu sjua och åtta.

I startgrupp 3 är nio av tio i mål och där har vi Archambault Grand Surprise (AGS) Rebellion med Fredrik Mården och Fredrik Edberg på första platsen. Inte helt oväntat. Tvåa följer Dehler 36 Agile med Torgny Persson och Magnus Hymnelius som ofta kommer lite högre än jag rankat dom.
På tredje plat, kanske dagens stora knall, Elan 40 Unplugged med Toni och Pier Blomqvist. Jag har rankat Unplugged på plats tio. Men det är långt kvar till slutmålet ännu..
Favoriten Arcona 340 Tiki Minos är bara sexa, 33 minuter bakom täten.

I startgrupp 2 är nio av tio i mål. Saknas gör ännu Dehler 34 RobRox. Här höll favoriten Mithril med Rikard Isby och Mats Jadesköld och leder med 15 minuter före Dehler 34 Doris med Stefan Kindeborg och Henrik Elvström. Trea är Eloge 38 Nirvana som ju sent på lördagen bytte startgrupp.
X-332 Inga G är väl en liten missräkning på 8 plats just nu.

I klass 1 har fyra båtar gått i mål av sex. Kvar på banan är de två J/80-båtarna som inte lär nå toppen på denna etapp. På fösta plats hittar vi Linjett 33 Alapocas med Johan Nordström och Kristoffer Gustavsson. seger är knapp och bara 97 sekunder bakom hamnar Dehler 29 Funny med Christer Björk och Åke Wikström. Trea just nu är Archambault 31 Atao! med Pernilla Uhlin och Harald Gärdek.

Som sagt, resultaten är preliminära, och kan säkert ändras under natten.

I morgon klockan åtta bär det av mot Oskarshamn för seglarna. Rundningen vid Västerviks Angöring är redan struken så det blir Ölands Norra Udde och Blå Jungfrun som passeras på vägen.
Väderförhållandena ser ut att bli liknande dagens. Sydostlig vind som vrider lite mot syd under dagen, upp mot sju meter per sekund, och avtagande mot kvällen och närmare målet.

Då hoppas vi att TracTrac visar bättre siffror så det blir lättare att följa resan mot Oskarshamn.

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.