Raymarine 2star 2024 | Tisdagkväll

Det blir bara ett kort inlägg nu på tisdagkvällen. Båtarna väntas väl i mål sent i natt, och då sover jag nog. Jag har ju ett arbete att sköta också.

Starten skedde i morse i nästan obefintlig vind. Kanske borde man ha skjutit på starten lite. En kryss/bidevind följde ut mot Blå Jungfrun och sedan vidare norrut där det började med bidevind som senare vred mer och mer mot ost och syd.

Kryss-båtarna låg i täten i början, som Dehler 29 Funny, Arcona 340 Tiki Minos och X-35 Sedna. Men ju mer vinden vred ”bakåt” ju mer kom undanvindsbåtarna.

Strax efter 20 nu på kvällen tappade J/121 Jolene farten märkbart. Först trodde jag att det var nån störning i tryckningen. Sånt händer ju ofta. Ibland visas orealistiskt höga farter också. Men efter ett tag såg det rätt trovärdigt ut då aven SeaPilot och MarineTraffic visade liknande. Nånting hände. Nån form av haveri kanske. Men nu vid kvart i nio är farten uppe igen i ”normal” hastighet. Men Jolene tappade två placeringar i gruppen och över 30 minuter.

Täten har just I skrivande stund cirka 25 sjömil till målet. Målgång strax efter midnatt? Jag antar att vinden avtar en del nu, och vrider mot syd, vilket ger mer skärning för att hålla farten uppe, och därmed längre väg.

I klass 1 seglar Dehler 29 Funny mot slutsegern. Jag tror Mithril fixar slutsegern i grupp 2. Doris är en bit bakom, men Funny Too är väl med i racet fortfarande.

I grupp 3 leder Rebellion och är väl ganska säker.

I grupp 4 ser Groovie ut att ha koll på läget och seglar mot totalsegern. Trosa-båten Sedna är just nu tvåa på etappen, men har för långt upp till pallen i sammandraget.

I grupp 5 såg Jolene säker ut, till ”händelsen” strax efter klockan 20. First 40 C-me har en chans.

På totalen håller väl Groovie undan, eller blir det Rebellion?

Ni får hålla koll själva, för jag hinner nog inte skriva mer förrän onsdag eftermiddag.

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.