Båtkoll i Trosa hamn 20240622

En målnig morgon med frisk ostvind. Inte en människa såg jag till på morgonen. Det är väl bara jag som är vaken klockan sex dagen efter midsommarafton… 11 segelbåtar vid Gästbryggorna i Trosa Gästhamn idag. Fler väljer antagligen skärgården.

Dagens bildserie börjar med en Judel/Vrolijk-design i form av svenskbyggda Najad 380, år 2007. Fjärde Najad-båten denna vecka.

Den här båten känner jag igen. Cirrus, en tysk Hanse 342 som besöker Trosa varje år. Även det en Judel/Vrolijk-design.

En av få svenskflaggade gästbåtar i hamnen idag. En Crown 31, Håkan Södergren 1983. Tillverkades i Oxelösund och senare även i Finland. Finngulf 31, Saint 313 och Inferno 31 är i princip samma båt men med mer Eller mindre modifieringar.

Spiky är en tyskflaggad Bavaria 40 Ocean. Design slovenska J&J design år 2000.

Ytterligare en tysk Bavaria i form av Bavaria 33 Cruiser från 2005. Även denna med J&J design. Från 2005 fick Bavaria-modellerna de lite större rutorna på ruffsidan. Bavaria 33 känner man igen på takfönstret just akter om masten.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.