Gotland Runt 2024 | 5 dagar till start

På söndag är det dags för start och flera deltagare syns till kring Sandhamn och Saltsjöbaden. Bland annat såg jag på Marinetraffick att 175-fotaren Revenger ligger vid Sune Carlssons Båtvarv.

I skrivande stund är det 210 båtar på anmälningslistorna, men startlistorna har inte dykt upp ännu. Antar att det publiceras på fredag.

Flerskrovsklassen börjar se tunn ut. Just nu är det bara två deltagare kvar sedan ett par har valt att stryka sig. Kommer de andra till start?

Första start på söndag sker klockan 14.00, och livesändning kommer att ske. Som jag förstår blir det nån form av livesändning även på lördagen, och ett par timmar innan start på söndagen när deltagarna börjar lämna hamnen. Sedan blir det livesändningar från studio varje morgon och kväll under racet gång.

Jag kommer som vanligt att knappa ihop några inlägg inför starten där jag försöker hitta lite favoriter i de olika klasserna. Men då vill jag ju helst veta klassindelningen först. Sedan försöker jag skriva varje dag, och om nått speciellt händer. Men, jag har ju svårt att följa racet under arbetstid.

Jag kan ju redan nu avlägga ett tips om att Revenger blir först i mål. Om de inte med sitt djupgående på sju meter går på grund. Nån som kan gissa på ett SRS-tal för 175-fotaren?

Vädret är väl lite tidigt att tala om redan. Men det ser ut att bli mest måttliga vindar kring syd. Så det lär bli fler båtar i mål i år än förra året.

Det här inlägget postades i Båtar, Kappsegling, Stockholm och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.