Båtkoll i Trosa hamn 20240626

Det har ju inte blivit några båtkollsinlägg på ett par dagar. Men istället för att samla ihop alla från tre dagar blir det tre inlägg. Annars blir inlägget så långt.
Det här inlägget innehåller båtar från onsdagsmorgonen. Och som alla dagar denna vecka sken solen. På gott och ont. Det är motljus tidigt på morgonen och ibland knepigt att få till bilderna. Jag har ju inte så mycket tid heller då jag går min bryggrunda när jag är på väg till jobbet. Idag fredag är jag dock ledig.

 

Inläggets första båt är en gammal Linjett 32. Den första byggdes redan 1978, och sedan har det levererats 263 32:or från varvet i Rosättra. En välsignande båt med goda kryssegenskaper.

Diva 39 kom 1982. En fin båt ritad av Bernt Lindquist och Peter Ståhle. Vill någon ha ett renoveringsprojekt så finns prototypen till Diva 39Trosa Båtklubb. On The Run heter den och kom bland annat tvåa på Gotland Runt 1988

 Maxi 33, ritad av Pelle Petterson 1986 är väl egentligen en Maxi 999 med vindruta och grundare köl.

Det här tror jag är en Ovni 30. En fransk aluminium-båt från 1987. Design Philippe Briand.

Här är sommarens största båt, hittills. En Garcia Passoa 54. En stabil och rymlig långfärdsbåt skulle jag tro. Även det en aluminium-kontruktion. Garcia Yachts startade 1974 i franska Normandie av bröderna Jean-Pierre och Jean-Louis Garcia.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.