Båtkoll i Trosa hamn 20240627

Även Tordagen var en solig sommarmorgon. Och dagen bjöd på många stora båtar. Och en och annan riktigt liten. Tror att jag räknade till 22 segelbåtar denna dag. Och vanligaste båttyper hittills i sommar är Omega 42 med fyra och Linjett 32 samt Comfortina 32 med tre vardera vilket även Bavaria 33 Cruiser har.

En Hallberg Rassy känner man ju igen, trots modern design med fenköl, rak stäv och dubbla roder så ser nog alla att det är en Hallberg Rassy. Just denna är en finskflaggad Hallberg Rassy 44. Och som alltid design German Frers.

Här är en annan båt i samma storleksklass. Salong 45 från Kroatien, 2005, design J&J Design.

Ytterligare en lång båt, men betydligt äldre. Joule 44 är från 1981 och Jan Beckers ritbord. På den tiden en riktig snabbseglare. Minns varje vår när LYS-tabellen kom och jag skulle se vilken båt som hade höst LYS-tal…då blev det ett tag Joule 44. Sedan kom X-119 och toppade, och nu finns det 30-fotare som seglar i från en gammal Joule 44.

Något mindre… En förhållandevis fräsch Ohlson 22. 6,5 meter från 1970. Design Einar Ohlson. Ingen snabbseglare direkt i dagens mått. Men med tanke på att man kan få en sådan för några tusenlappar så är det ändå mycket båt för pengarna. Finns en röd i Trosa till salu.

Ytterligare en gammal 70-talsbåt. Här i form av Safir, design Göte Berg.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.