Gotland Runt 2024 | Söndag kväll

Revenger_Widlert

Foto: Kalle Widlert

Starten gick i ganska lätta vindar utanför Sandhamn. Runt 4 m/s från sydost som programenligt verd mot ost och senare nordost.

I några starter var det lite trängsel i starten. Bland annat ”knuffades” Oxygen, Magic Mix och Team Pro4u lite i klass ORC B. Någon var också för tidigt över startlinjen.

175-fotaren Revenger höll sig utan innan start men kom bakifrån och smet in precis vid startbåten med bara nån meters marginal.

De första klasserna sträckte ut mot Svängens fyr, medan de som startade senare fick mera kryss. Samma sak blev det sedan på benet upp mot Svenska Högarna där täten fick kryssa mindre.

Vinden har långsamt ökat och nu vid 18-tiden är det runt 8 m/s vid just Svenska Högarna där 86-fotaren UCA rundade först klockan 17.20.

Vinden kommer nu under kvällen att vrida mer mot syd. De första som rundat har fått åka lite undanvind men de längre bak får nog kryssa en del framåt kvällen. I natt ser det ut att bli sydlig vind runt 6-7 m/s och mot morgonen vrider det mot väst och ökar till cirka 10 m/s.

I Doublehandeklassen har helt nya J/99 Vitesse gått bra tillsammans med Arcona 380 Anemon. Groovie startade segt men har efterhand seglat upp sig i listan och närmar sig täten.

I ORCi A är det Elliott 44 Matador i täten. Min favoritbåt HH42 Quinta Light hade det lite tuft på kryssen men har gått riktigt bra nu efter rundningen vid Svenska Högarna.

Tyvärr är det en del båtar som försvinner på tryckningen ibland och därmed blir listorna lite ofullständiga.

I ORCI B är det ganska väntat med tre X-41 i täten med Team Pro4u skuggande. Madonna och X-one som jag hade med i förhandssnacket syns sällan på trackingen men ligger nog med högt upp båda två.

I SRS C har Mithril kopplat ett stadigt grepp. I listan ligger Elan 350 Hunky Dory högt. Men det är fel. Där är det fel SRS-tal inlagt. Gissar att den båten ligger minst fem sex platser längre ner. Novan Cappuchino ligger oväntat långt bak.

I SRS B är det två J/111 i täten före helt nya Linjett 39 Allwina. Överraskande med Bavaria 46 Navillus på åttonde plats just nu. Samtidigt som till exempel Arcona 380 Ikigai ligger betydligt längre ner.

I SRS A är det som väntat Privateer, Tschuss 2 och Ran i täten.

En hel del båtar kom inte till start, däribland TP 52 Beau Geste, Farr 40 Stormtrooper, J/V 52 Haspa Hamburg. I flerskrovsklassen kom bara CarbonTiger till start.

I Classic-klassen tror jag det är Ballad som har ledningen. Där är trackingen osäker då den inte räknar tiden efter SRS. Och Amoress ser ut att ha ett bra grepp på Luna i klassen Spirit of Tradition.

Fick just ett SMS från Kalle Widlert på Dehler 36 Dehlerium där han skriver ”Hård kryss, regn och revat”. De seglar i klass SRS B och har en fajt just nu med Tiki Minos om plats tio i klassen (58 startande). De har en bit kvar till rundningen av pricken vid Svenska Högarna.

 

 

Det här inlägget postades i Kappsegling, Stockholm och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.