Båtkoll i Trosa hamn 20240717

En grå morgon och regnet hängde i luften. Fortfarande bara ”halvfullt” hamnen. Kanske just beroende på att vädret är så ostadigt.

Dagens första båt tror jag fanns med på bild även förra året. Den brukar ligga här ofta. En Ansa 42, design Ocke Mannerfeldt. Den kom redan 1979.

Och så har vi denna båt från Jan Beckers ritbord. En Excel 319, från 1990.

Här har vi en båtmodell som jag känner ganska väl. Albin 78, design Peter Norlin 1979. Ingen snabbseglare med dagens mått mätt, men seglar bra, speciellt på kryss.

Det här tror jag är en Finngulf 331. Design Karl Johan Stråhlmann 2003. Designen på rutorna ser lite annorlunda ut, men det är möjligt att det är nån uppdatering. Har inte sett det förut.

Och just denna båt vann LYS-klassen på Gotland Runt 2008. En finsk Swede 55 med namnet Alda. Knud H. Reimers ritade denna redan 1975.

Sedan har vi det här med ”flaggorna” i masten. Under styrbords spridare ska de sitta. Och om man kommer som gäst till utlandet ska gästflaggan sitta på styrbords sida och då flyttas de andra vimplarna till babords sida. Här har vi en SBS:are som hissat på fel sida.

Det blev ett lite kortare inlägg idag. Det finns ju annat att göra än att sitta vid datorn hela dagarna. :-)

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.