Båtkoll i Trosa hamn 20240719

Solen är tillbaka, och en riktigt skön morgon. Vaknade klockan 3 i morse, men så tidigt gick jag inte ut. Första bilden togs 05.39. Fortfarande förhållandevis lugnt i hamnen, vilket nu även Sörmlands Nyheter rapporterat om såg jag. Kanske åker folk husbil istället…på husbilsparkeringarna i stan är det packat.

Dagens första farkost är en 15 meter lång katamaran från Polen. Ingen aning om modell. Det kan ju vara ett one off-bygge.

Två tyskar. Den närmast bryggan vet jag inte vad det är, cirka 36 fot. Båten utanför är Ondina. En 36-fotare byggs 1967 i Hamburg. Ritad av Paul Böhling.

Sedan är det en ”invasion” av blå Dehler 34 DD. Här är en av dessa. Det låg en lika dan här för två dagar sedan. Trodde det var samma, men den hade blått kapell. Och så har jag sett att dem förra Trosa-båten Rabalder också är i Trosa.

En Linjett 33. Men jag stör mig på att man satt rullstor på en sån fin seglare.

Förstår mer att man sätter rullstor på en sådan här båt. En Najad 332. Den kom 1991, då som Najad 331 och bytte namn till 332 2005. Vad som skiljer? Vet inte, men det röda randen är bredare på 331:an.

En Wasa 38, byggd i Södertälje, och jag tror just denna även är renoverad och omlackad i Södertälje på Wasa Yachts. Design Leif Ängermark 1980.

Och så har vi säsongens första Fenix. Fenix som brukar vara en vanlig båt här i hamnen. Pelle Petterson står för linjerna och den kom 1981.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Båtkoll i Trosa hamn 20240719

  1. Johanzc skriver:

    Hur många sv platserna i gästhamnen är förbokningsplatser via Dockspot?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.