Båtkoll i Trosa hamn 20240723

Åter en grå och fuktig morgon. Och ganska många båtar i hamnen nu. Jag räknade till 54 gästande båtar med mast. En och annan lite klurig där jag har funderat mycket.

Maxi 87 är inte en av de vanligaste Maxi-modellerna. Förra året såg jag ingen 87:a. Men i går lång det en danska 87:a med uppdaterade rutor. Och idag låg en till Maxi 87, även den med uppdaterade sidorutor av samma utförande som gårdagens dansk. 1975 kom denna och den byggdes i ungefär 450 exemplar vilket ändå är rätt många.

Sedan trodde jag att det här är en Möre 30, och det kanske det är…Det ser ut som en sådan, men alla Möre 30 jag sett har vanten indragna en bit. Denna har ju vanten ute i relingen. Men överbyggnaden är väldigt lik Möre 30.

Och här är det rörigt. Mycket prylar. Seglar de så här? Under all packning finns en B 31.

Det här är en Mani 32 från 90-talet. Norske Svein H Ingebrigtsen står för design. Väger ”bara” 3,1 ton. Gissar att den kan vara en rätt fin båt att segla.

Elan 340, design Rob Huphreys 2006.

Och en X-37, Niels Jeppesen 2004. Årets åttonde X-båt.

Den här tror jag inte många har koll på. Det hade inte jag heller. Men, på Marinetraffic.com hade båtägaren, eller någon annan lagt in fakta om båten, vilket är ganska ovanligt. Det är en tyskbyggd Emka HT 29. Det är en 80-talsbåt.

Och så ytterligare en X-båt i form av en X-412.

Den här ser ju ut som en Malö, men är inte det. Det är en Monique 36. Men likheterna med Malö har den nog för att det är lite gammal Malö-folk som står bakom båten. Den är byggd i 10 exemplar i Dubai.

Och till slut en liten Hydra 20. Design Heniz Jürgen Sass 1971.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Båtkoll i Trosa hamn 20240723

  1. Tobias skriver:

    Alltså liiiiite för många rapporter om X-båtar i dagens inläg…. Det låg väl 2 Linjett 33-or inne också… hihi

  2. Anna skriver:

    X-37 OCH X-412:an seglade väldigt fint förbi Käftudden söderut med ganska tätt intervall :)

  3. Gerra K-Son skriver:

    Trevlig blogg återkommer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.