Båtkoll i Trosa hamn 20240727

Jag hann ju inte med något inlägg igår. Det blev lite mer än planerat då det blev lite strul med bilen. Tack vare en verkstad som ställde upp så löste allt sig under dagen.

Bara 26 segelbåtar idag på lördagmorgon. Kanske skrämdes de bort av Måns Zelmerlöv och Medina som uppträdde live i hamnen igår. Och det blir mer ikväll då Molly Hammar, Peg Parnevik och Sabina Ddumba uppträder ikväll. Så vill man sova så undvik Trosa ikväll. Eller använd öronproppar. :-)

Den här båten låg här i går, och jag fick för mig att det var en gammal Swan 36. Men det är ju en Schellinkryssare. Oscar Schelin var mannen bakom den båten på 60-talet.

Det här skulle kunna vara nån form av Nederländsk Lemsteraak av mindre modell. Men den saknar svärden, ”centerborden” på sidan.

I inre hamnen hade denna 45-fotare tråcklat sig in. Jag tror att det är en Allures 45. En fransk aluminium-båt från 2011, design Berret-Racoupeau.

Den här har jag gått bet på förut, men nu har jag lärt mig att det är en Bianca 27. En 60-talsbåt, men just denna ser riktigt välskött ut. Svend Aage Christensen stod för designen.

Den här är inte vacker. Det är en Brofjord 36, och det finns två versioner av Brofjord 36. Det här är den första och den kom 1971 och byggdes i 10 exemplar. Runt 1975 kom en ny Brofjord 36 som påminner mer om Nauticatbåtarna.

Comfort 32 kom 1977 och ritades av Kenneth Albinsson. Men jag tror Ingemar Boding var inblandad på något sätt också. Han seglade ju Comfort-båtar framgångsrikt på bland annat Gotland Runt.

Sedan har vi här en båt som inte är så vanlig. Det är en Pronavia 38. Design Christian Stimson 2004.

En av de största båtarna hittills. Jeanneau Sun Odyssey 50 DS. Drygt 15 meter lång. En båt från Philippe Briand 2008.

De flesta Comfortina-båtar som är större än 32an har tysk flagga i aktern, så även denna. En Comfortina 38.

Lite statistik: Totalt har det nu varit 702 olika båtar i hamnen med totalt 1200dygn i hamnen. Och antal olika modeller är just nu 425. Vanligast är Comfortina 32, Maxi 95 och Scannar 33 med 8 båtar vardera.

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.