Båtkoll i Trosa hamn 20240729

En solig morgon med en frisk kall nordvind. 37 segelbåtar i hamnen idag. Den senaste veckan har det varit väldigt lika förra året.

I dag var det ganska många lite mindre båtar, runt 25 fot. Här är en som knappast är känd för sina fina seglingsegenskaper. Men den går att segla om man inte har så bråttom. En Marina 75, en finskbyggd liten motorseglare från 70-talet.

Denna har varit med förr, och jag vet ju inte vad det är. Men jag vill veta. Säkert nått gammalt one off-bygge från början på 80-talet. 40 fot, eller kanske lite mer. Ganska skarp stäv, lite som Elvstrøms båtar.

Här har vi en gammal klassiker i from av en Sparkman & Stephens-ritad Swan 37 från 1970. Gissar att den här är helt renoverad då den är väldigt fin i skrovet.

Här är en X-362, Matilde från Strängnäs. Niels Jeppesen 1993.

Och som sagt, ganska många lite mindre båtar idag. Här är en Aphrodite 25. Design Carl Beyer 1976. Till vänster skymtar en av dagens två Albin 78.

Joker, Ballad, Möre 30 och Comfort 30 är väl ursprungligen från samma skrovritning. Så även denna variant som är en ÅH 30.

Det här är en Elan 40. Skrev för nån vecka sedan om Elan 40, men då var det en Elan 37 på bilden. Nu är det en Elan 40. Rob Humphreys 2001.

Och igår nämnde jag Feeling samband med en bild på en för mig okänd båtmodell. Och idag ligger här en Feeling 346. Design Vaton & Cadro 1987.

Här är någon som tröttnat på att segla. Men jag skulle ju behålla masten på i alla fall. För en segelbåt utan mast är ju mycket ”gungigare” än en segelbåt med mast. Det är en Southerly 115, och den låg här för nått år sedan också, och då med mast.

Och till slut ytterligare en i kategorin 25-fotare. En Dehler 25, även kallad Dehlya 25. En trailerbar liten båt från 1984.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.