Jan Limpan Lindmark död

I torsdags nåddes vi av det mycket tråkiga beskedet att Jan Lindmark dött. Janne skulle fylla 81 om några veckor och var i god form. Han hade också precis anmält sig till lördagens tävling Sista Rycket.

Jan Lindmark, allmänt kallad Limpan kappseglade i över 40 år. I huvudsak tillsammans med Hasse Lundén. Det hela började en gång på 80-talet när Hasse seglade Comfort 30. Sedan dess har det blivit över 100 segrar. Senaste segern, om jag har koll var i maj 2023 när han vann en onsdagssegling. 2023 var han också tvåa på ett blåsigt Askö Runt.

Limpan var känd som en rak och ärlig person ofta med lite glimten i ögat. Också en mycket hjälpsam man som ställde upp och hjälpte till när han kunde.

Förutom seglingen var motorcykeln ett stort intresse. Bland annat körde han Motocross nån gång i veckan, och han innehar också ett svenskt rekord då han är den äldste någonsin som kört tävlingen Gotland Grand National (2023).

 

Det här inlägget postades i Sörmland, Trosa Båtklubb. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jan Limpan Lindmark död

  1. Anna skriver:

    Så sorgligt!
    Ni får segla Sista rycket till hans ära och minne även om det kommer att kännas konstigt för er med ett sista ryck utan honom på banan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.