Båtkoll i Trosa hamn 2024 | Längsta båtarna

I dagens inlägg har jag sammanställt de tio längsta båtarna som besökte Trosa Gästhamn under sommaren. I alla fall de tio längsta som jag har identifierat. Det dyker ju upp en och annan okänd modell, och då är det ju svårt att veta exakt hur lång den är.

Många säger att det är grunt i hamnen och att det därmed är svårt att komma in med stora båtar. Men när man ser dessa kan man ju undra…var det högvattenjust dessa dagar?

Bland de tio finns fyra modeller designade fransmannen Philippe Briand, och en av dessa placerar sig på plats tio genom First 50 som i detta sammanhang ”bara” är 14,98 m lång.

Jeanneau Sun Odyssey 50 DS är några centimeter längre, 15,07 m. Även den fransk och designad Philippe Briand.

Det mesta på denna topplista verkar vara franskt. Här är Beneteau Oceanis 50, 15,10 m lång och från Berret-Racoupeau Design.

Och på sjunde plats fortsätter vi på det franska temat med Jeanneau Sun Odyssey 509. 15,38 m lång och design? Just det, Philippe Briand.

På plats sex finns Bavaria 49, som ju är tysk och designad av slovakiska J&J design. Längden är 15,39 m.

Nu börjar vi närma oss toppen med plats fem, men tyvärr en ganska dålig bild på denna svenska Najad 511. Judel/Vrolijk står för design och båten är 15,50 m lång.

På fjärde plats, i morgonsolen finns Wasa Atlantic. Design Leif Ängermark och längden är 15,54 m. 15,44 m står det på sailboatdata….

På tredje plats och därmed på pallen tar man hjälp av designfirman Pininfarina för att få fram denna First 53f5. ”f” står för övrigt för Bruce Farr som står för skrovlinjerna. Båtens längd är 15,90 m. Och 2,46 m djupt för de som undrar… Och årets största akterspegel…

På plats två är det svenskt i form av Swede 55. Design Knud H Reimers. Men Reimers var väl dansk. Jag tror de flesta läsare håller med om att detta är listans vackraste båt. 16,15 m lång. Båten heter för övrigt Alda, har finsk flagg och har vunnit Gotland Runt en gång i tiden.

Vi lägger på 50 centimeter och kommer till första plats. Där finns denna monster-båt, Garcia Passoa 54. 16,75 m lång och designad av Philippe Briand.

För de som hellre vill se små båtar kommer naturligtvis en sådan lista nån dag.

Det här inlägget postades i Båtar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.