Segling i TV-soffan

De flesta av er har väl tagit upp båtarna för vintern nu. Då kan det ju passa bra att kolla in lite segling som live-sänds på nätet.

Först och främst pågår ju Americas Cup tävlingarna där huvudtävlingen, finalen i Americas Cup startar på lördagen. Storbritanniens INEOS Britannia har tagit sig till final mot försvararen Emirates Team New Zealand. Jag tror första start är kl 14 svensk tid.

I skrivande sund seglas det semifinalseglingar i Womens Americas Cup och Sverige har fått en lite knackig start. Där seglas finalerna på söndag. Ser ut att bli Storbritannien mot Italien där i final.

https://www.americascup.com/

Här i Sverige är det dags för Seglingens Mästare där en stor samling svenska mästare tävlar i två dagar i korta spännande race på vattnen i Marstrand.

Jag kommer här att hålla ett öga på Trissjolle-laget där en före detta TBK-seglare finns med, Johnny Isdahl. Johnny som en gång i tiden var ”stjärna” i ungdomssektionen i Optimistjolle och E-jolle.

Sedan kan jag väl som sörmlänning hålla en tumme för OS-seglaren Josefin Olsson.

Mer info: https://www.svensksegling.se/nyheter/2024-10/2248-sveriges-basta-seglare-gor-upp-om-seglingens-mastare-pa-marstrand-mastare/

Deltagare: https://www.sailarena.com/sv/se/club/svenska-seglarforbundet/seglingens-mastare-2024/ParticipantList/

 

Det här inlägget postades i Kappsegling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.