Båtkoll i Trosa hamn 20230719

Ganska fullt även idag i hamnen. Men det finns lediga platser. Gissar att det är morgonpigga seglare som gett sig av tidigt, eller kanske redan på kvällen.

Jag börjar dagen med denna lilla udda båt. En Sunbeam 27. Design Manfred Schöchl i början på 80-talet.

Sedan har jag denna udda båt, som varit med förr. Men då visste jag inte vad det var. Nu hittade jag den av en slup på boat24.com Och det är en Hai 760.

Det här är en Hanse, och jag tror att det är en Hanse 315 (2006), men en detalj är fel… Den främre luckan på ruffen är nedsänkt, och det har jag inte sett för. Är det inte en 315? Eller är det en senare årsmodell?

Ytterligare en båt som inte riktigt stämmer…För det är väl en Scanner 38 med vindruta? Det står Scanner 382 på sidan. Och frågan är då om Scanner 382 är en officiell modell, eller ond et är en 38 som någon satt vindruta på och lagt till en 2:a själv? Har sökt på nätet och inte hittat ett ord om Scanner 382.

Denna är en riktigt ny modell. Många ser nog att det är nya Linjett 39. Numera står det inte Mats Gustavsson som designer, utan det är Linjett Design och Oskar Södergren. Men linjerna känns igen. En fin båt, även om jag inte riktigt gillar de svarta rutorna i skrovsidan.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.