Båtkoll i Trosa hamn 20230727

31 båtar med mast i hamnen idag. Lite tunt, men nu närmar sig semestrarna sitt slut så några rekordsiffror blir det nog inte. Men många båtar lär passera här innan jag ger upp båtkollen för i år. Jag är ju inte ens halvvägs på min semester ännu. Lite statistik…Det är nu 398 olika båtmodeller som hamnat på bild. Men ännu ingen Express ;-)

Däremot har jag här fångat en gammal Dehler Detta 86 på bild. Inte så vanlig. Då var det E. G. van de Stadt som var husdesigner hos Dehler. Året var 1979.

Det har vimlat av Wasa-båtar de senaste dagarna. Wasa 38, Wasa 55 och Wasa 420 har alla besökt hamnen de senaste 4 dagarna, och nu också en Wasa 30. Och 30 i modell-namnet är förstås inte längden utan segelytan som är 30 kvadratmeter.

Men vad är det här då? En Kings Cruiser tänkte jag vid första blicken. Men det är det väl inte…Den ser modernare ut. Aktern är lite lik Comfort 34, men smalare.

Från Riga, Lettland har de här seglat. En rymlig sommarstuga i form av Elan Impression 384.

I bakgrunden ser vi ett av gårdagens frågetecken, och det kvarstår. Kan ju säga att jag tycker den båten har vissa likheter med den framför, som är en Mamba 33. Båten bakom är i ungefär samma storlek. Ganska V-vormad akterspegel, typ Alpha/Delta, och en dubbelspridar-rigg. Mamba 33 är designad Bengt Karlsson.

När vi ändå är inne på Mamba-båtar så har vi här en Mamba 29. Den är designad av Jan Becker.

Och vad är detta? En liten tysk (tror jag) dagseglare. Bred i aktern och lång vattenlinje. Ser kvick ut. Archambault Surprise tänkte jag först, men den ser inte riktigt ut så här. Kanske är det en jollenkreuzer. De kan ju se ut hur som helt, och inte bara i trä heller tydligen.

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Båtkoll i Trosa hamn 20230727

  1. Jonas Sandh skriver:

    Hej, Båten med svart rand ser ut som en Jarrack33

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.