Båtkoll i Trosa hamn 20230809

Kyligt, 12 grader, och blåsigt. Men efter att ha gått en bit och fått upp värmen i kroppen var det ganska skönt. Regnmolnen lurar dock bakom horisonten och det finns risk för mer regn under dagen. Och som synes på bilden ovan, vattnet är högt. Det var igår uppe på +59 cm som högst och då var det ordentligt blött. Det sjönk snabbt mer än prognosen på eftermiddagen till runt +35, men har nu stigit igen. Utan stövlar tog jag mig inte ut på bryggan till vänster utan fick ta bilder från gångvägen. På hamnängen jobbas det febrilt för att hålla vattnet borta då partyt Trosa-Galejet inleds på torsdag.

Bavaria-båtarna är många även idag. Fyra stycken varav denna Bavaria 39 Cruiser är en. Naturligtvis är det slovenerna J&J Design som ritat. 2005 var året. Och om jag nu räknat rätt i mitt kalkylblad så har J&J Design haft 29 olika båtmodeller i hamnen hittills i år. Och totalt 79 båtar. Olle Enderlein har haft 18 olika modeller, och 35 båtar totalt. Men jag tror att det är Judel/Vrolijk som tar andraplatsen med 25/47.

Denna Nauticat-lika båt är en Brofjord 36. Det är en västkustbåt konstruerad av Lennart Spindel i slutet på 70-talet. Den har uppdaterats flera gånger och kan därmed se lite olika ut. Antar att detta är en tidig modell.

Det här är en Dehler 36 från 80-talet, designad E. G. van de stadt.

En Linjett 34 från Rosättra Båtvarv och Mats Gustavsson.

IF-båt har setts ganska ofta i år. Detta är den sjätte och gör att de placerar sig på topp-tio just nu. Alla seglar inte stora bekväma båtar med ståhöjd. Tord Sundén ritade denna 1967.

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.