Raymarine 2star 2024 | Oskarshamn

Båtarna är i mål i Oskarshamn. Ytterligare en snabb ”följa John-etapp”. Lite tråkigt tycker jag som åskådare när alla i princip följer varandra. Det mest spännande som hände idag var ju vid niotiden när alla båtar plötsligt styrde norrut nån minut. Troligen ett motvrid där de hade undanvindssegel uppe.

Sedan gick ju First 40.7 Embla på grund på väg in till Oskarshamn.

Det blåste väl runt syd sex sju meter i stort sett hela seglingen, och det märks på resultaten att det var få vägval. Det är väldigt jämnt.

Tyvärr hittar jag ingen sammanställning av resultaten efter två etapper. Och resultaten från etapp 1 är inte uppe på nån sida för tillfället. Men Groovie som ledde efter gårdagen slutade totalfyra idag och är nog nära totalledning även efter dagen.

Annars var det Tutalör! som drog iväg. Speciellt i början av seglingen. Tillslut vann de med 14 minuter.

I startgrupp 1 såg det ut som att Dehler 29 Funny ledde större delen av racet, men där är det fel SRS-tal i TracTrac. Dagens vinnare blev preliminärt A31 Atao! 48 sekunder före Linjett 33 Alapocas och Funny trea. Alapocas bör här ha ledningen inför morgondagen, med cirka 5 minuter före Funny.

I startgrupp 2 segrade idag Dehler 34 DD Doris, och när Mithril ”bara” blev femma, 17 minuter efter så tror jag att det är Doris som har täten med nån minut före Mithril inför den avslutande etappen.
Dehler 34c RobRox blev tvåa idag, men var långt ner igår. Dehler 34 DD Funny Too blev trea idag.

I startgrupp 3 är det enkel mattematik då det är samma segrare i dag som i går. Archambault Grand Surprise Rebellion. Tvåa idag är Xp 33 Tärna och Arcona 340 Tiki Minos är trea. Jag tror att Tiki Minos klättrar bra i sammanställningen.

I grupp 4 vann Figaro 3 Tutalör! ganska säkert. Pogo 36 Boxer blev tvåa och jag tror att de ligger i täten i sammanställningen. Trea idag är Figaro 2 Who Walley och de är också med i kampen om segern när morgondagens tredje etapp startar.

X-35 Sedna från min klubb Trosa BK hade en tung dag och slutade sjua 54 minuter efter segraren.

I startgrupp 5 seglade gårdagens segrare Sinergia 41 Krasotka in som fyra, och jag tror de behåller ledningen då de hade stor marginal i går. J/121 Jolene vann idag och bör ligga tvåa i gruppen efter två etapper.
Tvåa idag blev Arcona 435 Carma.

Totalt borde det vara Groovie i ledning före Who Walley och Rebellion om jag räknat rätt.

Morgondagens vindar ser ut att bli runt ost i starten. Kanske några slag i alla fall då. Sedan sydostligt till syd runt fem till sju meter.
Jag har många gånger tyckt att man borde köra den här banan åt andra hållet…Då tror jag det blir mer kryss. Men det är väl bara jag som gillar att kryssa ;-)

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.