Raymarine 2star 2024 | Summering

Strax efter midnatt och fram på tidiga morgonen kom de tävlande barn in till slutmålet i Oxelösund.

Här finns alla resultat >>>

Det slutade ungefär som jag siade om i mitt kvällsinlägg på tisdagen. SunFast 3600 Groovie med Karl Jungstedt och Martin Rylander tog totalsegern för andra året i rad. Min favorit innan racet var ju J/121 Jolene. De slutade på sjätte plats, 28 minuter från förstaplatsen.

De flesta av mina favoriter häll rätt hyggligt i alla fall. Det är väl bara J/80 Yachti som jag missade ordentligt på. Det kanske blir en noggrannare genomgång av mitt tips jämfört med ”Calluna” tips senare.

Trosa-båtan X-35 Sedna fick till det bra på sista etappen där de blev trea totalt. De slutade trots all sjua, men jag gissar att Torbjörn Blomberg och Kalle Widlert gärna haft lite mer riktig kryss. Sjunde plats är trots allt bästa båt med enbart symmetrisk spinnaker som undanvindssegel, om jag har koll.

Som åskådare tycker jag det är ganska trist att följa den här typen av segling. Det blev ju inte några större vägval. Det är roligare med kryss, läns och några rejäla vindskiften så det händer lite på tracking-kartan :-)

Själv gillar jag att kryssa. Och är det tävling med båtar runt omkring hade jag gärna kryssat hela vägen från Oskarshamn till Oxelösund. Jag minns när jag var ung och seglade med mamma och pappa på semester, ofta norrut. Favorit var ju om det blev kryss i Husaröleden och Blidösund. Jag och brorsan var nog lite konstiga när vi var unga. Vi tyckte bättre om att segla än att ligga i hamn.

Tillbaks till 2star. En annan sak värd att nämna är att alla som startade i Oxelösund även fullföljde och nådde målet i samma hamn. Ingen bröt. Har det hänt tidigare? Jag vet att en båt gick på grund utanför Oskarshamn, men den seglade väl in över mållinjen?

Det här inlägget postades i Kappsegling, Sörmland och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.