Båtkoll i Trosa hamn 20240623

Det skulle ju vara sol idag. Men det ser ut att bli molnigt idag med. Cirka 16 grader på morgonkvisten och en lätt nordlig vind. Bara 10 segelbåtar idag, men antalet stora motorbåtar har ökat, och jag räknade nog till sju över 45 fot.

Idag börjar jag med denna lilla båt. Vet inte vad det är. Har sökt lite på nätet, men inte funnit något som passar på denna. 20 fot, 90-tal? Tysk eller Nederländsk tror jag.

Ytterligare en förhållandevis liten båt. Och visst har det varit lite fler småbåtar än så länge. Det här är en Beneteau First 24. Design Jean-Marie Finot, 1982. Fast jag trodde ju det var Jean Berret.

Den här modellen kan man ta fel på. Compis 33 skulle kanske några tro. Men det är en Compis 363. Den har ett skrov från Compis 36 med en annan akter, men ett däck från Compis 33. Design Bernt Andersson 1982.

Då kliver vi upp ett snäpp vad gäller storlek och utrymmen. Här är en Hallberg Rassy 43. Design German Frers 2001.

Sedan kunde jag inte låta bli att ta med denna Nederländska motoryacht. Inte för att den är snygg direkt. Men lite annorlunda. Den är mycket lägre än många större motorbåtar där man får gå ner en trappa för att nå badbrygga och vatten. Här är akterdäck och badbrygga i samma nivå.

Super Lauwersmeer SLX 54 är modellen. 17 meter lång och 32 ton. Och går man in på hemsidan så är det exakt samma båt på förstasidan.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.