Båtkoll i Trosa hamn 20240701

En tidig morgon. Strax efter fem, då jag inte kunde sova. Och ändå var det båtar som hann lämna hamnen innan jag hann dit med kameran. 41 segelbåtar idag, men jag håller inlägget ganska kort. Gotland Runt kräver uppmärksamhet, och det finns annat att göra.

Vad är detta? Ganska lång-smal. Lite som en Sveakryssare, men formen på stäven stämmer inte. Ser lite Enderlein-lik ut. Hög mast med raka dubbla spridarpar, masthead. Och svensk flagga.

Det här vet jag dock vad det är. En Freedom 35. Gary Hoyt-desig 1981.

Och så tar jag med denna. En Hanse 315 från 2016. Jag gillar de lite kantiga formerna. Men det är en riktig cruiser. Självgående fock är det enda förseglet som standard. Kanske kan man få en genanser också…men här är det producerat så billigt som möjligt.  Hade det suttit en överlappande fock på båten. Ett riktigt peka med plats för cod-segel och en riktig genanser så hade det nog gått att få fart på en sån här också.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.