Båtkoll i Trosa hamn 20240718

En blåsig morgon, med lätt regn. Inte jättemysigt, men nu är promenader gjord och jag kan lugt sitta hemma vid datorn ett par timmar. 44 segelbåtar idag, vilket är sässongshögsta, men långt ifrån fullt.

Maxi 95 var dagens vanligaste syn med inte mindre än tre båtar. Inte speciellt vacker, och ingen snabbseglare heller. Ganska lite segel i förhållande till vikt. Men de som köper en sådan här båt får antagligen en bekväm båt med utrymme till hyggligt pris.

Men det var inte bara gott om Maxi-båtar. Det låg även tre Rival 22 i hamnen också. Gissar att de har varit i Nyköping, Broken för en rival-träff.

Den här låg här i gästhamnen hela vintern. En åländsk Gaffelkutter med namn Lille Björn. Byggd 1896.

Sedan hittade jag några stora båtar också. Jag är inte säker, men jag tror det här är en Helmsman 47. Den är från 1981 och tydligen är Håkan Södergren inblandad i dessa Helmsman-båtar.

Det här är en First 50, design Philippe Briand 2007.

Och så en Arcona 410 från 2009 med Stefan Qviberg som designer. De hade det rätt skvallpigt här ute med den hårda vinden rakt i sidan.

Och så en liten färgklick. En röd Dehler 34 SV. SV står här för Simonis och Voogd som ritade denna 2007. Bilden på Sailguide visar dock den uppdaterade versionen som fick namnet Dehler 35.

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.