Båtkoll i Trosa hamn 20240814

Nej, jag har inte gett upp mina morgonpromenader. Men det har varit annat. Jobb, och möten på båtklubben. I dag var det 12 segelbåtar i hamnen. Som jag kanske skrivit tidigare, det verkar mer utspritt i år. Flera båtar runt midsommar och mera nu än förra året vid samma tider. I helgen var det över 20 segelbåtar både lördag och söndag.

Här är vinnaren på lördagens blåsiga Askö Runt. En Diva 355 hemmahörande i Oxelösund.

Det här tror jag ingen av mina följare har koll på. Det är en Hutting 40. En nederländska båt från 2000 designad av Dick Koopmans.14 ton och långkölad. Ingen racer för onsdagsseglingarna alltså ;-)

Denna har jag haft på bild tidigare, men det är ju så häftig. Den är mindre än den ser ut på bild. 20 fot, eller kanske mindre. Som sagt, man behöver inte så stor båt för att segla på semester.

Det är mycket udda båtar idag. Det här är nån finsk koster, eller möjligen Collin Archer.

Mera nederländskt. Van de Stad-design, och det är en Winner 11.20 från 1992. I och med denna löste jag också en tidigare ”okänd” modell som synts i hamnen flera gånger. En ”31-fotare” som visade sig vara en Winner 9.50.

Detta ser ju ut som en Carl Beyer-design och det är då troligen en Smögen 37. Ser ju ut som en utdragen Aphrodite 29…

Sedan låg det några riktigt stora ”monster” i hamnen idag. Tyvärr syns det inte riktigt på bilden hur stor den är. Men det är en Navetta 52. Tvättmaskin, torktumlare, air condition, BBQ-grill på akterdäck…

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.