Båtkoll i Trosa hamn 2024 | Kortaste båtarna

Då har jag kommit till min lista över de kortaste båtarna i Trosa hamn under året. I alla fall de kortaste som jag identifierat. Det är flera små båtar, speciellt med tysk flagga, som jag inte har koll på.First 25 är ungefär 7,50m lång och hamnar därmed på plats tio över de kortaste båtarna i år. Den är från 1979 och design Jean-Marie Finot.

First 24 är samma längd men några år nyare. Även här är det Finot som står för linjerna.

Delanta 75 är en tysk modell, en tidig Dehler. Design E. G. van de Stadt.

Denna känner nog de flesta till. En Birdie 24, design Harry Becker. Prototypen byggdes 1974 i Trosa. Båten är 7,39 m lång.

På plats sex, och 7,10 m lång hittar vi denna Per Brohäll-konstruktion, Albin Viggen.

På plats fem finns denna lite udda båtmodell. Sportina 680, design Andrzej Skrzat. En polsk modell som såldes av Delphia Yachts.

På fjärde plats är det svenskt och Maxi 68. Längd 6,80 m och naturligtvis är det Pelle Petterson som ritat denna.

Så upp på pallen. På tredje plats finner vi denna gula Ohlson 22. 6,50 m lång och design Einar Ohlson. Einar Ohlson är ju mest känd för Ohlson 22, Parant och Ohlson 8:8 bland annat. Men han var verksam i USA där flera större Ohlson-modeller blev framgångsrika. Några hittade hit till Sverige och placerade sig i topp på Gotland Runt på 70-talet.

På plats två, ytterligare en gul båt. Hydra är 6,00 m lång och såldes av Boo Marin, men är designad av Heinz Jürgen Sass.

Den minsta båten är Triss Norlin som syns skymta på utsidan av Jeanneau-båten. Den är 5,75 lång och naturligtvis är det Peter Norlin som ritat denna.

Men jag lägger med en liten bonus-båt som troligen är den minsta som setts i Trosa hamn i år. Tror att den var tyskflaggad, men vad det är för modell vet jag inte. Kanske ett hembygge.

 

Det här inlägget postades i Båtar, Sörmland och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.