• Daiquiris förberedelser

Förberedelserna är i full gång för teamen inför Gotland Runt, ÅF Offshore Race heter det ju, men alla säger Gotland Runt fortfarande…
Det meckas in i det sista. Båtar lyfts ur vattnet för att putsa och tvätta. Mat lagas, om man nu inte kör torrfoder. Gribfiler studeras. Jag minns hur det var. Och troligen håller man på till sent kvällen innan start.

Även på Compis 363:an Daiquiri pågår förberedelserna för fullt, och skeppare Frostell berättar:

Måndag kväll.
Har just spikat Daiquiri´s vaktschema för ÅFOR/Gotland Runt 2012. Dessförinnan hade jag äntligen lyckats få det nymonterade vindinstrumentet att visa hur mycket och från vilket håll det blåser – väldigt lämpliga egenskaper hos ett vindinstrument.

Vi kör med tre vaktchefer i lika många fyratimmarsvakter på Daiquiri. Man går från frivakt via beredskapsvakt till seglingsvakt. Den sist nämnda ansvarar för seglingen medan beredskapsvakten vilar på däck (om de inte ägnar sig åt kökshandräckning), beredd att träda i tjänst på vaktchefens initiativ. Vi byter rorsman ofta, dels eftersom vi har många duktiga, dels i övertygelsen att den bäste inte styr bättre än någon annan när ögonen börjar gå i kors trots koffein-förgiftning och orgier i engelsk konfekt.

I morgon ska jag montera tillbaka innertaket som hänger på trekvart eftersom kabeldragningen från mastfoten till luckgaraget ser ut som en labyrint på Knep-och-knåp sidan i Kalle Anka. Mot aftonen blir det kranlyft och bottenslipning med 1200-papper. Gör säkert en knop. Eller kanske inte – men ändå.

/Daiquiri´s husse


Det här inlägget postades i Kappsegling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på • Daiquiris förberedelser

  1. Erik Barkefors skriver:

    Koffein och engelsk konfekt låter som ett höjdarbränsle ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.